آل‌این‌وان وب

All In One Web

چگونه وب سایت بسازیم 1401 | راهنمای گام به گام مبتدیان

چگونه وب سایت بسازیم | راهنمای گام به گام مبتدیان

چگونه وب سایت بسازیم؟ گرچه برای پاسخ به این سوال باید گفت، راه‌های زیادی برای ساختن یک وب‌سایت وجود دارد، اما دو راه ساده وجود دارد که باهم آن ها را بررسی می کنیم: استفاده از سایت سازهای آنلاین یا استفاده از وردپرس . اگر این اولین تجربه شما است، توصیه می کنیم از یک سایت ساز آنلاین مثل وبزی، سی فایو یا پرتال و… برای ایجاد سایت خود استفاده کنید. این سایت ها بهترین گزینه برای تازه کارها هستند.

البته، وردپرس نیز یک انتخاب محبوب است، بنابراین ما شما را در هر دو روش ساخت سایت راهنمایی خواهیم کرد. مهم نیست که کدام گزینه را انتخاب می کنید، در پایان این پست، اگر هفت مرحله آسان ما را دنبال کنید، می توانید در یک ساعت یک وب سایت بسازید.

حرف ما را باور ندارید؟ چرا ادامه نمی دهید و خودتان آن را امتحان نمی کنید؟

آزمون طراحی سایت

برای ساخت وب سایت خودم از کدام پلتفرم باید استفاده کنم؟ با آزمون 4 سوالی ما پاسخ این سوال را براحتی پیدا کنید!

گزینه 1: از یک سایت ساز آنلاین استفاده کنید

چگونه وب سایت بسازیم در 9 مرحله؟

  1. سایت ساز مناسب خود را انتخاب کنید.
  2. برای پلنی که متناسب با نیاز و بودجه شما هست ثبت نام کنید.
  3. یک نام دامنه منحصر به فرد و مرتبط با موضوع فعالیت سایت خود انتخاب کنید.
  4. یک قالب که متناسب با سلیقه شماست، انتخاب کنید.
  5. طراحی قالب خود را سفارشی سازی کنید.
  6. محتوای خود را بارگزاری و طرح بندی کنید.
  7. افزونه های مورد نیاز خود را انتخاب و نصب کنید.
  8. پیش نمایش ساخت خود را ببینید و آن را تست کنید.
  9. وب سایت خود را در اینترنت منتشر کنید.
چگونه وب سایت بسازیم

آیا می خواهید طراحی سایت خود را به فرد دیگری بسپارید؟

در این رابطه با ما ارتباط برقرار کنید تا با توجه به نیاز و بودجه شما سایت متناسب با خواسته شما را برایتان طراحی کنیم.

1: سایت ساز مناسب خود را انتخاب کنید.

یک

سایت سازهای آنلاین در حال حاضر بسیار محبوب هستند و بی دلیل هم نیست، اما شما باید از بین آن ها یکی را انتخاب کنید که با نیازهای شما مطابقت داشته باشد. ما به شما 5 سرویس برتر را معرفی می کنیم و ویژگی های هر کدام را به شما می گوییم، اما اگر وقتتان کم است، می‌توانید در آزمون سریع ما شرکت کنید تا بهترین پیشنهاد را دریافت کنید.

تعداد زیادی از مردم از سایت سازهای آنلاین برای ساختن وب سایت استفاده می کنند. برای نمونه پرتال و وبزی جزو سایت سازها و شاپفا و سازیتو جزو فروشگاه سازهای آنلاین پر طرفدار هستند، که در ادامه بیشتر با این سرویس ها آشنا می شویم.

اصلا سایت ساز چیست؟ سایت ساز به این معنی است که هر کسی بدون در نظر گرفتن مهارت فنی می تواند یک وب سایت ایجاد کند. در روزهای اولیه اینترنت، ساختن یک وب‌سایت نیاز به درک درستی از HTML (زبان نشانه‌گذاری فرامتن) داشت. سپس زبان CSS (برای طراحی ظاهر صفحات) آمد تا همه چیز را گیج‌کننده‌تر کند.

سایت سازها شما را از شر بخش فنی و کدنویسی خلاص می کنند و به شما اجازه می دهند روی طراحی و محتوا تمرکز کنید. برخی این کار را از طریق قالب های آماده انجام می دهند، برخی دیگر از طریق ویرایشگر با کشیدن و رها کردن المان ها در کنار یکدیگر که ساختن یک وب سایت را مثل ساختن یک فایل ارائه پاورپوینت لذت بخش می کنند.

فروشگاه ساز آنلاین
دنبال کسب درآمد اینترنتی هستید؟

فروشگاه سازهای آنلاین به شما این امکان را می دهند که به راحتی فروشگاه آنلاین خود را بسازید. برای ساخت فروشگاه حرفه ای با امکانات زیاد، ما پلتفرم های اختصاصی فروشگاه ساز مانند شاپفا یا سازیتو را توصیه می‌کنیم که بهترین ابزارها را برای کمک به رشد کسب‌ و کار شما دارند. اگر فقط به دنبال فروش چند محصول هستید، می توانید از یک سایت ساز عمومی مثل پرتال یا وبزی را انتخاب کنید که دارای فروشگاه ساز هم هستند. به جدول مقایسه برترین فروشگاه سازهای آنلاین نگاهی بندازید تا بهترین گزینه را با توجه به شرایط خود انتخاب کنید. (به زودی...)

انتخاب سایت ساز مناسب بسیار مهم است. سرویس های مختلف نیازهای متفاوتی را تامین می کنند. انتخاب بهترین گزینه برای ساخت سایت نه تنها برای شروع فعالیت، بلکه برای رشد و توسعه وب سایت به طوری که بتواند تمام نیازهای شما را رفع کند، مسئله بسیار ضروری است که باید به آن توجه ویژه بکنید.

کدام سایت ساز را باید انتخاب کنید؟

بهترین راه برای ساخت یک وب سایت چیست؟ از کدام سایت ساز استفاده کنم؟ ساده ترین راه برای ساخت یک وب سایت چیست؟ اینها سوالاتی است که هر روز از ما پرسیده می شود. این سوالات زیاد به دلیل وجود سایت سازهای زیاد است، و می دانیم همین موضوع انتخاب را سخت می کند.

به همین دلیل است که ما تحقیقات عمیقی انجام داده ایم و تجربه شخصی استفاده از سایت سازهای خوب و بسیار خوب را داریم. اما ما سایت سازها را با تجربه افرادی مانند شما هم آزمایش می کنیم و نظرات شما در ارزیابی ما برای رتبه بندی سایت سازها بسیار تاثیر گذار است. و همین طور هنگامی که وب سایت خود را می سازید، می توانید مطمئن باشید که ما شما را تحت حمایت خود قرار می دهیم.

تیم ما آزمایش‌ها و نظرسنجی هایی را انجام می‌دهد و صدها ویژگی را در ده‌ها سرویس ارزیابی می‌کند تا دید وسیعی از این بازار به شما ارائه دهد. ما از شما می خواهیم که با دقت تحقیقات و ارزیابی های ما را در این صفحه و سایر بخش های سایت آل این وان وب بررسی و مطالعه کنید تا بتوانید بهترین سایت ساز متناسب با نیازهای خود را انتخاب کنید. در ادامه لیستی از بهترین سایت سازهای آنلاین را مشاهده می کنید.

نکته مهم! از آنجایی که اکثر سایت سازها یک نسخه آزمایشی رایگان ارائه می‌دهند، توصیه می کنیم قبل از خرید یک پلن پولی، نسخه رایگان آن ها را امتحان کنید.

وبزی
0
برترین انتخاب
راحتی در استفاده
4.4/5
ارزش در قبال هزینه
3.4/5
طراحی انعطاف پذیر
4.4/5
امکانات
5/5
راهنما و پشتیبانی
4/5
امتیاز مشتریان
4.6/5
پرتال
0
راحتی در استفاده
4/5
ارزش در قبال هزینه
4/5
طراحی انعطاف پذیر
4.6/5
امکانات
4.3/5
راهنما و پشتیبانی
5/5
امتیاز مشتریان
4.5/5
سی فایو
0
راحتی در استفاده
3.3/5
ارزش در قبال هزینه
5/5
طراحی انعطاف پذیر
2.5/5
امکانات
3.5/5
راهنما و پشتیبانی
3.3/5
امتیاز مشتریان
3.6/5

می خواهید دقیق تر بدانید منظور هر کدام از فاکتورهای سنجش بالا چیست؟ ما یک توضیح کوتاه برای هر کدام از فاکتورهای بالا داریم که  فقط کافی است روی “+” هر کدام کلیک کنید تا در مورد هر معیار بیشتر بدانید.

یادگیری و استفاده از یک سایت ساز چقدر ساده است. این امر از طریق آزمایش کاربر تعیین می شود، به شرکت کنندگان یک سری کارها داده می شود و از آنها خواسته می شود که به راحتی (یا سختی) آنها را نمره دهند. مسلما کاربران خواهان ساده ترین راه برای ایجاد یک وب سایت هستند.

تعادل بین قیمت و امکانات. هیچ کس تمایل ندارد پول زیاد پرداخت کند، اما ارزان ترین نیز همیشه بهترین نیست. ما برنامه‌های قیمت‌گذاری را با در نظر گرفتن ویژگی‌ها و امکانات سرویس اندازه‌گیری می‌کنیم تا بهترین‌ گزینه را برای ساخت سایت خود انتخاب کنید.

انتخاب هر قالب چقدر از نظر زیبایی‌شناختی دلپذیر، مناسب حوزه کاری، کاربرپسند و مدرن است. ما این کار را با مشاوره با کارشناسان طراحی و آزمایش نحوه عملکرد قالب ها بر روی دستگاه های مختلف مانند کامپیوتر، موبایل و تبلت انجام دادیم.

کاری که سایت ساز قادر به انجام آن است. ما نه تنها به کارهایی که آنها می‌توانند انجام دهند، نگاه می‌کنیم، بلکه به این می‌پردازیم که چقدر خوب می‌توانند این کار را انجام دهند. مانند وبلاگ نویسی، تجارت الکترونیک، بهینه سازی موتورهای جستجو و عوامل دیگر در این مورد. هرچه یک سایت ساز بتواند امکانات بیشتری ارائه دهد، می توانید کارهای بیشتری با آن انجام دهید.

ما میزان کمک و پشتیبانی هر سایت ساز را با در نظر گرفتن همه چیز از مرکز دانش گرفته تا چت آنلاین، اندازه می‌گیریم. این موضوع هنگامی که یک وب سایت راه اندازی می کنید بسیار مهم است.

ما نمی‌خواهیم شما فقط حرف ما را قبول کنید که برخی از سایت سازها عالی هستند و برخی دیگر نه. آزمایش و تجربه کاربرانی که از یک سایت ساز آنلاین استفاده کرده اند بسیار کممک می کند. ما از شرکت کنندگان می پرسیم که آیا محصولی را که استفاده می کنند به دیگران هم توصیه می کنند یا خیر.

برای شفاف سازی، سایت سازهای آنلاین ذکر شده در بالا تنها مواردی نیستند که ارزش بررسی دارند. موارد بالا به طور کلی در تحقیقات ما بهترین عملکرد را دارند، اما باز با توجه به نیاز شما سایت سازها و فروشگاه سازهای دیگری هم هستند که می توانند عملکرد خوبی داشته باشند.

در مورد اولویت‌های خود شفاف باشید، جدول مقایسه و بررسی‌های ما را مرور کنید، و به دو یا سه سایت ساز که مناسب به نظر می‌رسند بسنده کنید. و از بین موارد انتخابی شروع به تست و بررسی آن ها کنید.

آزمون طراحی سایت

برای ساخت وب سایت خودم از کدام پلتفرم باید استفاده کنم؟ با آزمون 4 سوالی ما پاسخ این سوال را براحتی پیدا کنید!

سایت ساز مورد نظر خود را تست کنید
ما می توانیم شما را در مسیر درست راهنمایی کنیم، اما در نهایت فقط شما می توانید تصمیم بگیرد کدام مورد برای نیاز شما گزینه بهتری هست. تقریباً هر سایت ساز نسخه آزمایشی رایگان ارائه می دهد، بنابراین از مزایای آن استفاده کنید. ثبت نام در این سایت ها ساده است.

2: برای پلنی که متناسب با نیاز و بودجه شما هست، ثبت نام کنید.

دو

هنگامی که سایت ساز خود را انتخاب کردید، وقت آن است که پلن قیمتی خود را پیدا کنید. اگر دنبال یک سایت ساده هستید (مثلاً برای یک نمونه کار یا کسب و کار خدماتی کوچک)، پلن های رایگان یا ارزان تر احتمالاً به خوبی جوابگوی نیاز شما هستند. اگر به امکانات پیچیده‌تری نیاز دارید، پلن های گران‌تر را بررسی کنید. اگر در انتخاب پلن تردید دارید، ارزان شروع کنید و بعدا ارتقا دهید.

وقتی که وارد یک سایت ساز شدید، باید یک پلن را برای ثبت نام انتخاب کنید. سایت سازها پلن های قیمتی با امکانات متنوعی ارائه می دهند. سایت‌های مختلف نیازهای متفاوتی دارند، اهداف و برنامه های شما برای سایت تعیین می‌کنند که امکانات کدام پلن برای شما مناسب است تا پول اضافه برای پلن هایی که نیاز ندارید پرداخت نکنید.

خوب است بدانید: سایت سازهای آنلاین از نظر قیمت متفاوت هستند، اما به طور کلی بین 70 تا 500 هزار تومان در ماه هزینه دارند. اگر بودجه‌ای ندارید، یا از یک طرح رایگان استفاده کنید (اگرچه آنها معایب خود را دارند که به زودی به آنها خواهیم پرداخت) یا از ارزان ترین پلن ها استفاده کنید.

این یک امتیاز بزرگ برای سایت سازهای آنلاین در مقایسه با برنامه نویسان یا توسعه دهندگان وب است. یک توسعه‌دهنده وب می‌تواند فقط برای سفارشی‌سازی قالب بین 3 تا 10 میلیون (حتی کمی کمتر یا بیشتر) هزینه دریافت کند و یک وب‌سایت کاملاً سفارشی که از ابتدا ساخته شود، اغلب هزینه آن به چند ده میلیون تومان می‌رسد. به همین دلیل، ساخت وب سایت با استفاده از سایت ساز، به شما این امکان را می دهد که یک وب سایت کاملاً کارآمد را با قیمتی در حدود دو فنجان قهوه! راه اندازی کنید.

اینکه کدام پلن را انتخاب می کنید به نیاز شما بستگی دارد. آیا یک وب سایت نمونه کارها برای نمایش آثار هنری خود می خواهید؟ پلن های ماهانه 70 تا 100 هزار تومانی، این امکان را به راحتی برای شما فراهم می کنند. آیا می خواهید یک وب سایت برای کسب و کار خود ایجاد کنید که هزاران بازدید کننده داشته باشد و چندین حساب کارمند داشته باشد؟ پس پلن های ویژه، با هزینه 400 تا 500 هزار تومان در ماه، ممکن است مناسب تر باشند.

مطمئن باشید در انواع پلن های سایت سازها امکاناتی وجود دارد که تمام یا اکثر نیازهای شما را تامین کنند. اگر شک دارید، از کوچک شروع کنید و به مرور ارتقا دهید.

آیا می توانید یک وب سایت رایگان بسازید؟
شما می توانید یک وب سایت به صورت رایگان ایجاد کنید، اما نکاتی وجود دارد. حساب‌های رایگان در سایت سازها یکسری امکانات محدود دارند. شما نمی توانید از دامنه های شخصی استفاده کنید و در سایت رایگان شما تبلیغاتی از طرف سرویس سایت ساز نمایش داده می شود. اگر به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد ساخت وب سایت هستید، گزینه های رایگان ارزش نگاه کردن را دارند. با این حال، اگر یک وب‌سایت حرفه‌ای و با امکانات کامل می‌خواهید، باید حداقل از چند ده تا چند صد تومان در ماه بپردازید.

آنچه را که می توانید با ثبت نام رایگان یا پولی در برترین سایت سازهای آنلاین به دست بیاورید در جدول زیر مقایسه کردیم که بررسی کنید:

3: یک نام دامنه منحصر به فرد و مرتبط انتخاب کنید.

مرحله سه

نام دامنه، آدرس منحصر به فرد سایت شما است. به عنوان مثال، آدرس ما allinoneweb.ir است. شما باید یک دامنه مناسب برای سایت خود انتخاب کنید که از قبل ثبت نشده باشد و معمولا سایت سازها در پلن های پولی که دامنه اختصاصی رایگان به شما هدیه می دهند که می توانید نام دامنه مورد نظر را به آنها اعلام کنید (هنگام ثبت نام از شما خواسته می شود). اگر قبلاً یک دامنه ثبت کردید، می توانید آن را به هر سایت سازی که می خواهید استفاده کنید منتقل کنید (گزینه ای برای این کار وجود دارد).

نام دامنه قسمتی از URL (آدرس سایت در نوار جستجوی مرورگر شما) است که یک صفحه وب را مشخص می کند. به عنوان مثال، نام دامنه سایت ما allinoneweb.ir است. شما می توانید نام دامنه را در سایت هایی مانند nic.ir ثبت کنید، اما سایت سازها پیشنهاد می کنند این کار را هنگام ثبت نام در آن ها برای شما انجام دهند. اکثر آنها این کار را به صورت رایگان (حداقل در هنگام ثبت نام) ارائه می کنند.

نام دامنه یکی از راه‌های اصلی معرفی سایت به اینترنت است، بنابراین حتما سعی کنید یک نام دامنه مناسب برای خود تهیه کنید. در اینجا چند قانون و توصیه کلی برای انتخاب نام دامنه مناسب آورده شده است.

نامی مرتب با زمینه کاری خود انتخاب کنید. این موضوع واضح به نظر می رسد، اما قابل ذکر است. مطمئن شوید که دامنه با آنچه بازدیدکنندگان هنگام بازدید از سایت شما می بینند مطابقت دارد.

آن را کوتاه، یا حداقل نامی به یاد ماندنی انتخاب کنید. اگر می خواهید مردم سایت شما را به خاطر بسپارند، دامنه ای را انتخاب نکنید که ده ها کاراکتر دارد. این کار اشتباه است و هیچ کس آن را به خاطر نخواهد آورد.

تا حد امکان از اعداد اجتناب کنید. به طور کلی بهتر است از اعداد در نام دامنه اجتناب کنید. به این دلیل که استفاده از اعداد در کنار حروف به خاطر سپردن نام دامنه را برای مخاطب سخت تر می کند. مگر اینکه ارتباطی بین زمینه فعالیت شما و آن عدد وجود داشته باشد.

بررسی کنید نام تجاری از قبل وجود نداشته باشد. میلیون ها وب سایت در حال حاضر وجود دارد. این بدان معناست که میلیون ها دامنه قبلاً گرفته شده است. قبل از اینکه نامی را انتخاب کنید، بررسی کنید که آیا آن نام یا مشابه آن قبلا ثبت شده یا خیر؟

هنگامی که از یک دامنه مطمئن شدید، به سادگی آن را به عنوان بخشی از مراحل ثبت نام در سرویس سایت ساز انتخابی خود ثبت کنید.

هنگامی که دامنه اختصاصی خود را ثبت کردید، اگر بخواهید نقل مکان کنید (به یک سایت ساز جدید یا طراحی سایت اختصاصی) چه اتفاقی می افتد؟
این سوال بسیار رایجی است که از ما پرسیده می شود. نگران نباشید هنگامی که یک نام دامنه تهیه می کنید، چه از یک سایت ساز یا از طریق روش های دیگر، شما صاحب نام دامنه هستید و می توانید آن را به هر کجا که می خواهید انتقال دهید.

4: یکی از قالب های آماده که طرح آن را می پسندید انتخاب کنید.

مرحله چهار

خوب، الان در قسمت سرگرم کننده هستیم! زمان تنظیم طرح مناسب برای وب سایت خود با انتخاب یک "قالب" از "موضوع" مرتبط با کسب و کار شما. سایت سازها پیش یا پس از ثبت نام شما را به این مرحله هدایت می کنند. قالب ها بر اساس زمینه فعالیت یا نوع سایت دسته بندی می شوند. قبل از اینکه قالب مورد علاقه خود را انتخاب کنید، چند قالب را مشاهده کنید تا بیشتر با اجزای قالب ها آشنا شوید.

خوب، بنا را بر این میزاریم که شما مراحل ما را به طور کامل دنبال کردید: یک سایت ساز انتخاب کرده اید، در یکی از پلن های آن ثبت نام کرده اید و یک دامنه ثبت یا انتخاب کرده اید. و حالا آماده شروع ایجاد یک وب سایت هستید. سایت سازها به جای اینکه شما را وادار کنند که این کار را به تنهایی انجام دهید، در طول این فرآیند با قالب های از پیش طراحی شده از شما پشتیبانی می کنند.

قالب ها چارچوبی را برای وب سایت شما فراهم می کنند، مثل بوم نقاشی برای شما که می توانید محتوای سایت خود را روی آن نقاشی کنید. این قالب ها کمک می کنندتا بدون نیاز به استخدام طراح، سایت شما ظاهر خوبی داشته باشد.

قالب های آماده سایت ساز سی فایو

هر سایت سازی را که انتخاب کرده اید، تعداد زیادی قالب های آماده از پیش طراحی شده برای انتخاب دارند. سایت سازهای برتر صدها قالب را در ده ها دسته ارائه می دهند. تقریبا زمینه فعالیت سایت شما هر چه باشد، یک قالب برای آن وجود خواهد داشت. برای مثال، اگر به فکر راه‌اندازی وب‌سایت شرکتی هستید، بیشتر سایت سازها به شما اجازه می‌دهند جستجوی قالب خود را بر این اساس فیلتر کنید.

اینها فقط تعداد انگشت شماری از دسته های دیگری هستند که می توانید هنگام راه اندازی وب سایت خود پیدا کنید:

  • عکاسی
  • رستوران ها
  • فروشگاه های آنلاین
  • نمونه کارها
  • وبلاگ ها

به قالب ها به عنوان «لباس» برای وب سایت خود نگاه کنید. اگر یک ست لباس را دوست ندارید، کافی است لباس دیگری را انتخاب کنید تا به وب سایت خود حس کاملا متفاوتی بدهید. و باز هم عجله نکنید. قالب های مختلف را انتخاب کنید، آنها را بررسی کنید، ببینید آیا مناسب هستند یا خیر.

5: طراحی قالب خود را سفارشی کنید.

مرحله پنج

زمان آن رسیده که قالب خود را با محتوا و تصاویر شخصی سازی کنید. باز هم، این چیزی است که اکثر سایت سازها در این زمینه شما را راهنمایی می کنند، اما دسترسی به آن بسیار آسان است. خیلی زود، وب سایت شما دقیقا شبیه وب سایتی خواهد شد که در ذهن شما هست.

همانطور که در مرحله قبل گفتیم، قالب ها یک چارچوب ارائه می کنند. با توجه به تعداد افرادی که امروزه از انواع سایت سازها برای ساختن یک وب سایت استفاده می کنند، احتمال این وجود دارد که چند سایت با قالب مشابه شما وجود داشته باشند. حداقل باید قالب انتخابی را با محتوای اختصاصی خود پر کنید و برای اینکه واقعاً متمایز شوید، باید کمی سفارشی سازی کنید.

ساختن یک وب سایت مانند پختن یک شام است. درست مانند آشپزی، دانستن چگونگی ساخت یک وب سایت از ابتدا با ابزارها و دستورالعمل های مناسب بسیار آسان تر است. یک قالب به شما دستورالعملی می دهد، می توانید انتخاب کنید که از آن پیروی کنید یا می توانید المان ها و سبک خود را با هم ترکیب کنید تا طعم مورد علاقه را به غذای خود بدهید.

سفارشی کردن یک وب سایت چیست؟ خوب، این تا حد زیادی به شما بستگی دارد. سایت سازها این روزها بسیار انعطاف پذیر هستند. سفارشی سازی می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • افزودن صفحات جدید
  • تغییر اندازه، رنگ و فونت دکمه ها
  • افزودن عناصر جدید مانند فرم های تماس و منوها
  • ویرایش تصاویر در گالری صفحه اصلی سایت
  • انتخاب یک پالت رنگ متفاوت
  • پیوند به سایت های دیگر / قرار دادن رسانه های اجتماعی

 

بهترین سایت سازها شما را برای تغییر همه این موارد راهنمایی می کنند، بنابراین نترسید. آنها می دانند که هدفشان آسان کردن طراحی سایت است. از اینکه چقدر راحت می توانید این کارها را انجام دهید شگفت زده خواهید شد.

اگر این سفارشی‌سازی‌های قالب نیازهای شما به اندازه کافی رفع نمی کند، ممکن است بخواهید به ساخت وب‌سایت خود بر روی یک پلت فرم منبع باز مانند WordPress.org فکر کنید، این «روش دوم» ساخت سایت هست که در ادامه به آن خواهیم پرداخت. انعطاف پذیری بیشتری خواهید داشت، اما اگر تازه کار هستید، یادگیری وردپرس زمان بیشتری می برد، به خصوص در مقایسه با سایت سازها که با کشیدن و رها کردن سایت خود را طراحی می کنید.

تقریباً همیشه می‌توانید با قالب‌های آماده به عنوان یک پروژه آزمایشی سفارشی سازی ها خود را انجام دهید و با المان های مختلف ور بروید تا بدون پرداخت حتی یک ریال بیشتر با طراحی صفحات وب آشنا شوید. در واقع این مثل یک بازی سرگرم کننده هست.

6: محتوای خود را آپلود و قالب بندی کنید.

مرحله شش

کم کم وب سایت شما در حال شکل گیری هست، وقت آن است که آن را با تصاویر و محتوای نوشته شده خود پر کنید. می‌توانید هر محتوایی که قبلاً در قالب وجود داشته با محتوای خود جایگزین کنید، و همچنین باکس های متن و تصویر را در هر کجای صفحه که خواستید با «کشیدن و رها کردن» جایگذاری کنید.

بعد از این که با رنگ‌ها و طرح‌بندی وب‌سایت خود بازی کردید، وقت آن است که شروع به اضافه کردن محتوای خود کنید، مانند تصاویر، ویدیوها، متن و…

اگر برای نوشتن یک متن مناسب نیاز به راهنمایی دارید، جای درستی آمدید! ما قبلاً یک راهنمای کامل برای نوشتن متن در وب آماده کردیم که برگرفته از تحقیقات، نظرات کارشناسان و آموخته‌های خودمان است.

حتما این 16 نکته کوتاه اما مهم را مطالعه و رعایت کنید:

راهنمای نوشتن در وب

حالا بریم سراغ تصاویر، وقتی نوبت به انتخاب تصاویر مناسب برای سایت شما می رسد، کیفیت مهم است. تصاویر تار و بی کیفیت اصلا گزینه مناسبی نیستند.

برخی از سایت سازها بانکی از تصاویر رایگان در اختیار شما قرار داده اند تا از آنها استفاده کنید. در غیر این صورت، بسیاری از سایت‌های تصویر رایگان مانند Unsplash و Freeimages (دو گزینه مورد علاقه ما) در دسترس هستند.

نکته مهم!

اطمینان حاصل کنید که قبل از آپلود تصاویر در سایت خود آن ها را بهینه سازی کردید. از طریق یک سایت رایگان مانند Kraken.io یا TinyPNG (با آی پی غیر ایرانی وارد شوید)، آنها را فشرده کنید. این کار باعث کاهش حجم فایل تصویر می شود تا سرعت سایت شما را افزایش دهد، اما روی کیفیت تصویر تأثیر منفی نمی گذارد.

7: استفاده از افزونه ها برای توسعه سایت

مرحله هفت

صفحه افزونه های سایت ساز خود را بررسی کنید (در صورت وجود) تا هر گونه قابلیتی که به صورت پیش فرض در دسترس نیست، مانند فرم ها، پنل پیامک، ارسال خبرنامه ایمیلی، درگاه پرداخت و... را به سایت خود اضافه کنید. تقریباً برای هر نیازی یک افزونه وجود دارد و استفاده از آنها واقعاً ساده است.

بعضی از سایت سازها علاوه بر امکاناتی که در پلن های مختلف خود ارائه می دهند، امکانات بیشتری را در قالب افزونه ها در اختیار شما می گذارند. نصب این افزونه ها بسیار ساده است، فقط کافی است به فروشگاه یا صفحه افزونه های سایت ساز خود بروید. در آنجا، درست مانند اپ استور، می توانید ببینید که یک برنامه چقدر هزینه دارد (اگرچه بسیاری از آنها رایگان هستند) و چه کاری انجام می دهد.

افزونه های سایت ساز پرتال

8: پیش نمایش سایت خود را ببینید و آن را تست کنید

مرحله هشت

فراموش نکنید که حتما پیش‌نمایش سایت خود را قبل از انتشار آن و در دسترس عموم قرار دادن، در موبایل و کامپیوتر یا لپ تاپ و حتی تبلت، مشاهده کنید!

وقتی قالبی را که انتخاب کردید، سفارشی سازی می کنید، احتمال اینکه بعد از انتشار و نمایش وب سایت به عموم، بهم ریختگی در ساختار قالب مشاهده کنید، وجود دارد. لطفا به این موضوع مهم توجه کنید که نحوه ساخت یک وب سایت، یک چیز است و انتشار صحیح وب سایت و نکاتی که قبل از انتشار آن باید بررسی کنید، مسئله مهم دیگریست.

همیشه قبل از انتشار تغییرات در وب سایت خود پیش نمایش آنها را مشاهده کنید. شما باید مطمئن باشید که همه چیز همانطور که می خواهید پیش می رود. برخی از سوالات کلیدی که قبل از انتشار باید پرسید عبارتند از:

  • آیا املای متن و دستور زبان درست است؟
  • آیا همه دکمه های منو کار می کنند؟
  • آیا محتوا و گرافیک سایت شما هدفی را که به دنبال آن هست، برآورده می کند؟
  • آیا قالب بندی سایت شما هماهنگ است؟
  • آیا روی صفحه نمایش دسکتاپ، موبایل و… کار می کند؟
  • آیا سایت سریع بارگذاری می شود؟

شما تا اینجای کار خیلی خوب عمل کردید. حواستان جمع باشد، این یک امتیاز منفی بزرگ هست اگر سایتی که انتشار می دهید، ناقص یا پر از ایرادات ظاهری و نمایشی باشد.

چگونه پیش نمایش وب سایت خود را ببینیم؟
سایت سازها، مشاهده پیش نمایش سایت شما را بسیار آسان کرده اند. معمولاً فقط باید دکمه پیش نمایش را وقتی در ویرایشگر قالب هستید، فشار دهید تا ببینید وب سایت شما به صورت زنده یا در حالت انتشار چگونه است. اکثر آنها این امکان را در اختیار شما قرار می دهند تا بتوانید در محیط شبیه سازی شده نحوه نمایش سایت خود را در دستگاه های مختلف مانند دسکتاپ، موبایل و تبلت مشاهده کنید.

نکته مهم! موبایل را فراموش نکنید! بیش از نیمی از جستجوهای گوگل از طریق موبایل انجام می شود و این تعداد همیشه در حال افزایش است. ایجاد یک تجربه خوب در مشاهده وب سایت برای مخاطب در موبایل برای هر سایت موفقی ضروری است، چون در حال حاضر بیشتر افراد با دستگاه موبایل در اینترنت گشت و گذار می کنند.

نکته مهم! فقط خودتان وب سایت خود را آزمایش نکنید. شما ممکن است برخی از عیب های سایت را نادیده بگیرید یا متوجه آن نشوید. بعلاوه، شما می دانید که سایت شما قرار است چگونه کار کند، بنابراین اگرچه ممکن است پیمایش در آن برای شما آسان باشد، اما نمی توان گفت برای کسی که برای اولین بار وارد سایت شما می شود هم آسان و قابل فهم باشد. از افراد بازخوردهای مختلف دریافت کنید. از اعضای خانواده و دوستان بخواهید که سایت شما را آزمایش کنند و بازخورد بدهند. اگر آنها افرادی مانند خانواده و دوستان ما باشند، از انتقاد کردن ترسی نخواهند داشت و به راحتی نظر خود را ابراز می کنند.

9: وب سایت خود را در اینترنت منتشر کنید!

پس از آماده شدن، دکمه انتشار را بزنید! اما نگران نباشید، ایجاد تغییرات در سایت پس از انتشار آن هم آسان است. فقط به خاطر داشته باشید که برخی از سایت سازها به شما اجازه نمی دهند بعد از اینکه سایت شما فعال شد، قالب ها را تغییر دهید.

تا اینجا تمام کارهای بالا انجام شده است، باید برای جهانی شدن آماده باشید! قبل از اینکه دکمه «انتشار» را فشار دهید و سایت خود را در دسترس عموم قرار بدهید، بیایید مراحلی را که باید برای رسیدن به این نقطه طی می‌کردید، مرور کنیم:

  • سایت ساز آنلاین مناسب خود را انتخاب کنید.
  • برای پلنی که متناسب با نیاز و بودجه شما باشد ثبت نام کنید.
  • یک نام دامنه منحصر به فرد و مرتبط انتخاب کنید.
  • قالب سایت مورد علاقه خود را انتخاب کنید.
  • طرح قالب خود را سفارشی کنید.
  • محتوای خود را آپلود و قالب بندی یا جایگذاری کنید.
  • در صورت لزوم افزونه های مورد نیاز خود را انتخاب و نصب کنید.
  • پیش نمایش سایت خود را مشاهده و آن را آزمایش کنید.

 

همه کارها انجام شد؟ با همه توان دکمه «انتشار» را فشار دهید! سایت شما اکنون برای همه دنیا قابل نمایش است. این خبر را به اطلاع مخاطبان خود برسانید. البته هنوز هم می‌توانید آن را سفارشی کنید و توسعه دهید، اما تا همین جا برای شروع عالی است. چقدر هیجان انگیز!

هر کسی می تواند یک وب سایت بسازد، و (به معنای واقعی کلمه) بدون هیچ هزینه ای هم می توان اینکار را انجام داد. چند تا از سایت سازها را امتحان کنید و ببینید چه اتفاقی می‌افتد. شما می توانید یک وب سایت فوق العاده طراحی و راه اندازی کنید.

سوالات متداول در استفاده از سایت سازها

ساخت یک وب سایت رایگان این روزها نسبتاً رایج است. اکثر سایت سازهای آنلاین یک طرح رایگان یا یک طرح آزمایشی ارائه می دهند. شما می توانید وب سایت خود را بدون هزینه کردن یک ریال بسازید، اما امکانات و ویژگی های یک پلن پولی را نخواهد داشت.

به صورت قطعی بله یا خیر نمی توان گفت. شما می توانید، اما معمولاً دردسرهای زیادی وجود دارد. در بیشتر مواقع، محتوا باید به صورت دستی منتقل شود. سایت سازها کمی سختگیر هستند. به همین دلیل بسیار مهم است که قبل از ثبت نام در یکی، چند سایت ساز مطرح را آزمایش کنید تا جای ممکن در آینده نیاز به انتقال پیدا نکنید.

در اکثر سایت سازها می توانید وب سایت خود را در کمتر از یک ساعت ایجاد کنید. با این حال، ما توصیه نمی کنیم که خیلی سریع در مورد آن عمل کنید. بهترین راه برای ایجاد یک وب سایت این است که حداقل یک روز تمام وقت خود را به گشت و گذار در محیط طراحی سایت ساز و تنظیم دقیق سایت خود اختصاص دهید. اگرچه ساختن یک سایت وب سایت ممکن است بسیار بیشتر از این زمان نیاز داشته باشد، این بستگی به تعداد صفحات شما و میزان سفارشی سازی دارد که باید انجام دهید.

اگر وب سایتی بسازید که برای موتورهای جستجو بهینه شده باشد، بله این اتفاق خواهد افتاد. این یک باور اشتباه است که شما نمی توانید با سایتی که با سایت سازها راه اندازی می کنید به رتبه بندی خوبی در موتورهای جستجو برسید، قطعاً می توانید! ایجاد یک وب سایت با رتبه خوب در گوگل به محتوای خوب و کمی تحقیق در زمینه سئو نیاز دارد. ساختن وب سایتی که مردم بتوانند آن را پیدا کنند، کلید یک استراتژی بازاریابی وب سایت خوب است و انجام آن چندان سخت نیست.

اگر قبلاً یک وب‌سایت با یکی از سایت سازها ساخته اید و حالا می خواهید فروشگاه اینترنتی به آن اضافه کنید، می‌توانید سایت خود را به یکی از پلن های فروشگاه ساز ارتقا دهید که ویژگی‌ها و ابزارهای فروش را برای شما فعال می‌کند. البته توصیه ما استفاده از پلتفرم های مخصوص تجارت الکترونیک و ساخت فروشگاه اینترنتی هستند که بهترین ابزارها را برای رشد کسب و کار شما ارائه می دهند.

سایت سازها همه چیزهایی را که برای ایجاد یک وب سایت نیاز دارید در اختیار شما قرار می دهند. شما می توانید تصاویر، فیلم ها، صفحات جدید، فرم های تماس و هر چیز دیگری را بدون نیاز به کدنویسی اضافه کنید.

بستگی به این دارد که می خواهید وب سایت شما چه کاری انجام دهد. سایت سازها پلن های قیمتی متنوعی دارند. بعضی از پلتفرم‌ها، پلن های رایگان دارند، اما امکانات محدودی در اختیار شما قرار می دهند. در پلن های پولی بین 70 تا 500 هزار تومان بسته به نیاز خود هزینه باید پرداخت کنید.

ساده ترین و مقرون به صرفه ترین راه برای ساختن یک وب سایت، استفاده از سایت سازهای آنلاین است. آنها نیازی به کدنویسی ندارند و برخی از پلتفرم ها حتی پلن های رایگان ارائه می دهند. شما می توانید از یک CMS مانند وردپرس استفاده کنید، اما این گزینه شاید برای مبتدیان انتخاب مناسبی نباشد. یا می توانید یک طراح وب استخدام کنید، اما این گزینه کمی گران است.

هر سایت ساز به شما امکان می دهد وب سایت هایی با ظاهر حرفه ای به لطف قالب های جذاب و ابزارهای طراحی خود ایجاد کنید. سایت هایی که در بالا معرفی کردیم بهترین پلتفرم ها برای طراحی است که به شما امکان می‌دهد وب‌سایت‌های واقعاً خیره‌کننده‌ای ایجاد کنید.

در صورتی که به هر دلیلی خودتان نمی توانید سایت خود را راه اندازی کنید، می توانید از خدمات طراحی سایت مجموعه ما یعنی آل این وان وب استفاده کنید و یک سایت حرفه ای داشته باشید. برای این موضوع از بخش تماس با ما ارتباط برقرار کنید.

گزینه ۲: از وردپرس استفاده کنید

نحوه ساخت وب سایت با وردپرس در ۸ مرحله :

  1. تصمیم بگیرید که آیا وردپرس برای شما مناسب است یا خیر.
  2. هاست مناسب را بخرید (ما ایران سرور را توصیه می کنیم).
  3. نام دامنه را انتخاب و ثبت کنید.
  4. سایت وردپرس خود را با یک کلیک نصب کنید.
  5. یک قالب برای طرح سایت خود انتخاب کنید.
  6. محتوا و صفحات خود را ایجاد و سفارشی کنید.
  7. افزونه های مفید را انتخاب و نصب کنید.
  8. بررسی های نهایی را انجام دهید و منتشر کنید.

1: ابتدا تصمیم بگیرید که آیا وردپرس برای شما مناسب است؟

مرحله 1 وردپرس

وردپرس یک پلت فرم قدرتمند (و محبوب) است، اما راه اندازی وب سایت با آن به سادگی سایت سازهای آنلاین نیست و نیاز به مهارت بیشتری دارد. اما یکی از بهترین گزینه ها برای طراحی سایت حرفه ای و آینده نگرانه با هر امکاناتی که به آن نیاز دارید، هست.

تقریبا یک سوم تمام وب سایت ها بر روی وردپرس ساخته شده اند. وردپرس یک ابزار مهم و ضروری در اینترنت است. اما همچنین برای راه اندازی و نگهداری نیاز به کار بیشتری نسبت به سایت سازهای آنلاین دارد. اولین گام برای ساختن یک وب سایت با استفاده از وردپرس، دانستن این هست که دقیقا در چه زمینه و برای چه موضوعی می خواهید سایت راه اندازی کنید.

وردپرس در نگاه اول به نظر یک بسته همه کاره نیست. این یک سیستم مدیریت محتوا (CMS) است. یک CMS به شما امکان می دهد محتوای دیجیتال ایجاد و سازماندهی کنید. سایر کارها مانند انتخاب میزبانی (هاست) و ثبت دامنه باید به طور جداگانه انجام شوند. البته این کارها آنقدرها هم که فکر می کنید پیچیده نیست، اما ساده ترین راه برای ایجاد یک وب سایت نیست. ما این کار را به افرادی که وقت یا حوصله کسب اطلاعات و یادگیری در این زمینه را ندارند توصیه نمی کنیم.

2: هاست مناسب برای میزبانی سایت خود انتخاب کنید (ما ایران سرور را توصیه می کنیم)

مرحله 2 وردپرس

اگر می خواهید با وردپرس یک سایت راه اندازی کنید، باید یک هاست مناسب برای میزبانی سایت خود در اینترنت انتخاب و تهیه کنید تا فضای لازم برای نصب و قرار دادن محتوای سایت خود در فضای مجازی را رزرو کنید. برای راه اندازی یک سایت جدید، تهیه یک هاست اشتراکی که قیمت مناسب تری نسبت به سرورهای اختصاصی دارند، مناسب است. در صورت نیاز بعداً می توانید ارتقا دهید. هاست های اشتراکی بسته به امکانات و فضایی که به شما اختصاص می دهند، ماهانه حدودا بین 50 تا 300 هزار تومان هزینه دارند.

اولین و مهم ترین قدم برای راه اندازی یک سایت با وردپرس انتخاب میزبانی وب (هاست) است. برای روشن تر شدن این موضوع باید گفت هاست حکم یک خانه را برای سایت شما دارد. فایل‌هایی که وب‌سایت شما را تشکیل می‌دهند به یک مکان مجازی برای زندگی نیاز دارند.

1. یک ارائه دهنده هاست انتخاب کنید

ما قصد داریم این راهنمای گام به گام را با استفاده از شرکت میزبانی وب ایران سرور به شما ارده دهیم، زیرا یکی از سرویس های هاستینگی که دارد، هاست مخصوص وردپرس هست که توصیه می کنیم از یکی از پلن های این سرویس هاست خود را تهیه کنید. این هاست برای شروع فعالیت مبتدیان گزینه مناسبی است و عملکرد خوبی دارد.

ایران سرور
آیا شرکت هاستینگ ایران سرور برای شما مناسب است؟

ایران سرور بهترین ارائه دهنده وردپرس است که از 19 سال پیش تا به حال در حال فعالیت است. نگاهی به سایت این سرویس دهنده خدمات هاستینگ بندازید تا ببینید برای شما مناسب است یا خیر!

2. هاست و پلن مناسب را انتخاب کنید

مراحل ثبت نام برای تهیه یک هاست آسان است، اما انتخاب نوع هاست و پلنی که برای شروع کار سایت شما مناسب باشد جایی است که همه چیز کمی پیچیده تر می شود.

انواع و سطوح مختلفی از میزبانی وجود دارد که برای همه چیز از وبلاگ های کوچک گرفته تا فروشگاه های آنلاین با میلیون ها بازدید کننده در ماه در نظر گرفته شده است. برای انتخاب گزینه مناسب از بین هاست ها با پلن های مناسب به ایران سرور نگاهی می اندازیم:

هاست ایران سرور

ایران سرور
آیا هاست مناسب خود را پیدا کردید؟

ایران سرور طیف وسیعی از انواع هاست و سرور اختصاصی را ارائه می دهد، بنابراین باید مقایسه کنید تا مطمئن شوید کدام سرویس برای شروع به کار شما ایدآل است. ببینید ایران سرور تا به امروز چه چیزی ارائه می دهد!

برخی از انواع اصلی هاست به شرح زیر است:

  • هاست اشتراکی : یک سرور را با چندین وب سایت دیگر به اشتراک می گذارند. این به کاهش هزینه ها کمک می کند، اما میزان ترافیک سایت شما را محدود می کند. این طرح ها برای وب سایت های کوچک و مبتدی با ترافیک متوسط بهترین گزینه هستند. قیمت: 50 تا 100 هزار تومان در ماه.
  • سرور خصوصی مجازی (VPS) : در واقع اینها تنظیمات و امکانات یک سرور اختصاصی را تقلید می کنند، اما همچنان فضا را با سایر وب سایت ها به اشتراک می گذارند. اگر هاست اشتراکی نیاز شما را تامین نمی کند، اما نمی‌خواهید هزینه سرور اختصاصی را پرداخت کنید، می توان گفت این نوع سرورها گزینه خوبی هستند. قیمت: 450 هزار تا 1.6 میلیون تومان در ماه.
  • سرور اختصاصی : سروری که تماما برای خودتان است. این سرورها می توانند ترافیک بسیار بیشتری را جذب کنند و مدیریت و کنترل آن به طور کامل در اختیار شماست. از طرف دیگر، همانطور که می بینید، هزینه آنها بسیار بیشتر است. هاست اختصاصی برای سایت های خیلی پربازدید مناسب است. قیمت: 1.3 تا 4 میلیون تومان در ماه.
  • هاست وردپرس : این هاست ها در قالب هاست اشتراکی اما با تنظیمات و امکانات مناسب برای سایت های وردپرسی بهینه سازی شده اند که برای افرادی که سایت خود را با وردپرس راه اندازی می کنند گزینه بسیار مناسب است. مانند نصب وردپرس با یک کلیک و به روز رسانی خودکار وردپرس. قیمت: 100 تا 300 هزار تومان در ماه.

اگر یک وب سایت جدید را راه اندازی می کنید، نیازی نیست خیلی آینده نگرانه هاست یا سرور انتخاب کنید. فقط بررسی کنید برای شروع چه نوع میزبانی وبی برای شما مناسب است، چون در آینده هر زمان که نیاز به ارتقا داشتید این امکان برای شما فراهم است تا سایت خود را به سرویس قدرتمندتری ارتقا دهید. برای شروع معمولا یک هاست اشتراکی گزینه مناسبی است.

3: یک نام دامنه را انتخاب و ثبت کنید

مرحله 3 وردپرس

هر سایتی به یک نام دامنه نیاز دارد. این اساساً آدرس منحصر به فرد سایت شما است. نام دامنه را مستقیماً می توانید از طریق برخی از ارائه دهندگان میزبانی (مانند ایران سرور) دریافت کنید، یا در غیر این صورت باید آن را از یک ثبت کننده دامنه مانند Nic.ir دریافت کنید. این معمولاً حدود 12 دلار در سال هزینه دارد. هزینه ثبت دامنه با توجه به نوع دامنه ای که انتخاب می کنید متغییر است و هزینه آن به صورت سالانه پرداخت می شود.

نام دامنه آدرس مجازی وب سایت شما است. مال ما allinoneweb.ir است. از طریق این آدرس شما ما را پیدا می کنید. سایت شما نیز به یک همچین آدرسی نیاز دارد، و پیش از راه‌اندازی یک سایت وردپرس، حتما باید نام دامنه خود را انتخاب و ثبت کنید. ایران سرور به شما این امکان را می دهد یک دامنه با پسوند ir. را به صورت رایگان به عنوان بخشی از فرآیند ثبت هاست انتخاب کنید.

ثبت دامنه

در ایران برای ثبت دامنه های بین المللی مانند com. یا net. و… باید از طریق سرویس دهندگان خدمات هاست و دامنه که برای نمونه ما ایران سرور را پیشنهاد کردیم، اقدام کنید و برای ثبت دامنه های ir. حتما باید در سامانه nic.ir ثبت نام کنید و شناسه ایرنیک دریافت کنید و سپس یا به صورت مستقیم دامنه را در این سایت ثبت کنید و یا با واسطه از طریق سرویس دهندگان هاست و دامنه این کار را انجام دهید. سپس از طریق نیم سرورها (DNS) دامنه خود را به هاست یا سروری که تهیه کردید متصل کنید.

هزینه ثبت نام دامنه چقدر است؟

هزینه ثابت و از پیش تعیین شده ای برای ثبت، نام دامنه وجود ندارد. ارزش آنها معمولاً توسط بازار تعیین می شود. فیسبوک fb.com را در سال 2010 به قیمت 8.5 میلیون دلار خریداری کرد، در حالی که خرید lasvegas.com در سال 2005 به 90 میلیون دلار رسید.

اما نترسید! احتمالاً مجبور نخواهید بود میلیون‌ها دلار یا تومان برای دامنه خود بپردازید. دامنه های معمولی و غیرمعروف بین المللی حدود 300 هزار تومان در سال، و دامنه های ir. بین 15 تا 30 هزار تومان در سال هزینه دارند.

انتخاب یک نام دامنه مناسب

هیچ فرمول مخفی برای انتخاب یک نام دامنه عالی وجود ندارد، اما قوانین کلی وجود دارد که ارزش دارد هنگام راه اندازی یک وب سایت به آنها پایبند باشید.

  • مرتبط بودن. مطمئن شوید که دامنه شما با سایت شما مطابقت دارد. اگر نام کسب و کار شما “کاغذ سبز” است، pinkclouds.com را ثبت نکنید!
  • کوتاه و قابل فهم. شما می خواهید مردم URL شما را به خاطر بسپارند، بنابراین هر چه کوتاه تر، بهتر!
  • از اعداد استفاده نکنید. داشتن اعداد در نام دامنه کمی ناخوشایند است، زیرا مردم نمی دانند که مثلاً «2» یا «do» و یا «two» را تایپ کنند.
  • منحصر به فرد باشید! مطمئن شوید که دامنه قبلاً ثبت نشده است. واضح به نظر می رسد، اما خیلی ها به این نکته توجه نمی کنند و پیش از درخواست ثبت این موضوع را بررسی نمی کنند.

پس از ثبت دامنه، تمام مالکیت و حقوق آن متعلق به شماست. فقط در صورتی آن را از دست می دهید که تمدید نکنید، در این صورت دامنه آزاد خواهد و دیگران مجدد می توانند آن را ثبت کنند.

ایران سرور
آیا دامنه مورد نظر شما برای ثبت آزاد است؟

زمانی که شخصی یک دامنه را ثبت کرد، دیگران نمی‌توانند از آن استفاده کنند. از طریق ایران سرور بررسی کنید که آیا دامنه شما هنوز در دسترس است یا خیر.

4: وردپرس را با یک کلیک نصب کنید

مرحله 4 وردپرس

در پنل مدیریت اکثر ارائه دهندگان هاست، وردپرس را می توان تنها با یک کلیک نصب کرد.

پس از ثبت نام در یکی از پلن های میزبانی وب ایران سرور یا سرویس دهندگان دیگر، یک حساب کاربری به طور خودکار برای شما ساخته می شود. از طریق این حساب کاربری و پنل مدیریت هاست یا سرور که به طور عمومی یکی از تو پنل DirectAdmin یا Cpanel هستند، با یک کلیک می توانید وردپرس را نصب کنید.

محبوبیت زیاد وردپرس باعث شده که ارائه دهندگان سرویس های هاستینگ، مراحل نصب و راه اندازی آن را ساده کنند.

5: یک قالب برای طرح سایت خود انتخاب کنید

مرحله 5 وردپرس

سرگرمی از اینجا شروع می شود! وقت آن است که قالب وردپرس خود را انتخاب کنید. این قدم اصلی برای طراحی سایت شماست که می توانید وب سایت شخصی خود را بسازید. قالب های رایگان زیادی از طریق دایرکتوری قالب وردپرس در دسترس هستند. همچنین اگر نیاز به قالب های حرفه ای تر با امکانات بیشتر داشتید می توانید با مبلغی کمی قالب حرفه ای خود را تهیه کنید.

همان طور که سایت سازهای آنلاین دارای قالب هستند، وردپرس هم دارای قالب یا تم های تنوع و بیشماری است. قالب بر ظاهر سایت شما تأثیر می گذارد. قالب های رایگان و قالب های پولی زیادی وجود دارد، و می توانید قالب وب سایت خود را هر چند وقت یکبار که بخواهید تغییر دهید.

بدیهی است که مزیت قالب های رایگان بدون هزینه بودن آنهاست، اگرچه به خاطر داشته باشید که یک قالب رایگان خوب احتمالاً در بسیاری از سایت ها استفاده می شود. قالب های پولی از این نظر «انحصاری» تر هستند. برخی از آنها فقط به یکبار پرداخت نیاز دارند، در حالی که برخی دیگر در ازای پشتیبانی، به روز رسانی و نگهداری اشتراک ارائه می دهند.

هنگامی که سایت وردپرس خود را نصب کردید، خود را در داشبورد وردپرس خواهید دید. از این به بعد این اتاق کنترل آنلاین وب سایت شما خواهد بود و اینجاست که می توانید قالب ها را مدیریت کنید. تعداد انگشت شماری از قالب های پیش فرض در هنگام نصب وردپرس به همراه آن نصب می شوند و افزودن قالب های جدید تنها چند دقیقه طول می کشد.

صفحه قالب های وردپرس

برای افزودن یک قالب جدید، به «نمایش» و سپس «پوسته ها» بروید. روی گزینه «افزودن» در سمت راست بالای صفحه کلیک کنید، تا برای جستجوی قالب جدید به دایرکتوری قالب های وردپرس هدایت شوید.

افزودن قالب جدید وردپرس

هزاران قالب برای انتخاب در دایرکتوری قالب های وردپرس وجود دارد. از «صافی خصوصیات» انواع موضوعات مورد علاقه خود را جستجو کنید. اگر در حال راه‌اندازی یک سایت «خبری» هستید، موضوع «اخبار» را برای جستجو انتخاب کنید، اگر به سایتی برای کافه خود نیاز دارید، موضوع «غذا و نوشیدنی» را انتخاب کنید. و یا از کادر جستجو کلمه مناسب با موضوع فعالیت سایت خود را وارد کنید تا ده ها و یا حتی صدها قالب به شما نمایش داده شود. با کلیک بر روی «جزییات و پیش نمایش» هر قالب می توانید مشخصات و پیش نمایش آن قالب را مشاهده کنید، و با کلیک روی دکمه «نصب» قالب را نصب و سپس فعال نمایید.

سفارشی سازی در وردپرس به مهارت فنی بسیار بیشتری نسبت به سایت سازهای آنلاین نیاز دارد. برای ایجاد تغییرات دلخواه، باید کدها را ویرایش کنید (اگر به زبان های HTML، CSS و جاوا اسکریپت مسلط هستید) و یا از افزونه های حرفه ای مانند المنتور (Elementor) که شما را از کدنویسی بی نیاز می کنند، استفاده کنید. وردپرس امکانات و کنترل بیشتری نسبت به سایت سازهای آنلاین در اختیار شما قرار می دهد اما توجه کنید در استفاده از آن باید مهارت های لازم را کسب کنید.

6: محتوا و صفحات خود را ایجاد و سفارشی کنید

مرحله 6 وردپرس

با سفارشی کردن متن و تصاویر، وب سایت خود را بسازید.

افزودن محتوا به وردپرس بسیار ساختارمندتر از آن چیزی است که فکر می کنید. محتوای سایت های وردپرس اساساً به دو نوع برگه یا صفحه و نوشته یا پست تقسیم می شود. شکل ظاهری آنها به موضوعی که استفاده می کنید بستگی دارد.

برگه ها صفحات ثابتی هستند که ستون فقرات سایت شما را تشکیل می دهند. برای مثال، صفحه اصلی و صفحه تماس با شما از نوع برگه هستند. سایت شما اگر بخش اخبار یا بلاگ دارد، هر محتوایی که در این بخش ها تولید می شود، از نوع نوشته یا پست هستند.

ایجاد برگه ها و نوشته ها آسان است. هر دو نیاز به چند کلیک در داشبورد وردپرس دارند. برای برگه ها به «برگه ها» و «افزودن جدید» بروید. برای نوشته ها به «نوشته ها» و «افزودن جدید» بروید. هر دو گزینه «افزودن جدید» شما را به ویرایشگر می‌برد، جایی که می‌توانید محتوا را اضافه کنید، پیش‌نمایش را ببینید و منتشر کنید.

برای افزودن برگه ها به منوی اصلی خود، به سادگی به «نمایش» و «فهرست ها» بروید. از آنجا می توانید انتخاب کنید که کدام صفحات در کدام منوها ظاهر شوند. برای اکثر سایت‌ها و بیشتر قالب ها، فقط به یک منوی پیمایش نیاز دارید، بنابراین ساختن یک منو آسان است.

ایران سرور
برای برداشتن اولین قدم ها آماده اید؟

یک وب سایت وردپرسی موفق با یک ارائه دهنده هاست عالی شروع می شود. ممکن است همان طور که قبلا گفتیم، ما ایران سرور را به عنوان میزبان شماره یک وردپرس توصیه می کنیم ... با بررسی خود آن را کشف کنید!

7: پلاگین های کاربردی را انتخاب و نصب کنید

مرحله 7 وردپرس

با بانک عظیمی از پلاگین یا افزونه های ارائه شده (رایگان و پولی)، می توانید به راحتی سایت خود را همانطور که نیاز دارید بسازید. دایرکتوری افزونه های وردپرس پیدا کردن آنچه را که نیاز دارید بسیار ساده می کند. نصب (و حذف) افزونه ها آسان است، بنابراین می توانید هر افزونه ای که خواستید نصب و آزمایش کنید.

افزونه ها نرم افزارهایی هستند که می توانند برای بهبود عملکرد سایت شما به وردپرس اضافه شوند. امکانات پیش‌فرض وردپرس به اندازه کافی برای ایجاد یک وب‌سایت کاملاً خوب کافیست، اما برای ارتقای آن به سطح بالاتر و امکانات تخصصی تر، معمولاً افزونه‌ها ضروری هستند.

وردپرس ده ها هزار پلاگین برای همه چیز از بهینه سازی موتور جستجو (SEO) گرفته تا فشرده سازی تصویر دارد. دایرکتوری افزونه های وردپرس را مرور کنید و به زودی متوجه خواهید شد که وردپرس چه جامعه پر جنب و جوش و خلاقی دارد، که برای هر نیازی ده ها و حتی صدها افزونه با امکانات مختلف ساخته اند. هر افزونه صفحه مخصوص به خود را با توضیحات، اسکرین شات، نظرات کاربران و موارد دیگر دارد.

برای نصب افزونه ها، آسان ترین راه مراجعه از پیشخوان وردپرس است. برای انجام این کار به «افزونه ها» و «افزودن» بروید. در آنجا می‌توانید افزونه‌های ویژه، محبوب و توصیه‌شده را مشاهده کنید و یا خودتان در هز زمینه ای نیاز به افزونه دارید، جستجو کنید. برای نصب به سادگی دکمه «نصب» را فشار دهید.

شما افزونه‌های خود را در بخش «افزونه‌های نصب‌شده» در منوی «افزونه‌ها» می توانید مدیریت می‌کنید. در آنجا می توانید تنظیمات افزونه را ویرایش کنید و افزونه های نصب شده را فعال یا غیرفعال کنید.

نصب افزونه های وردپرس

مثل همیشه، از امتحان کردن نترسید. افزونه های مختلف را نصب کنید، امتحان کنید. و اگر افزونه ای نیاز شما را تامین نکرد حتما آن را غیرفعال کنید تا باعث کند شدن سرعت سایت و یا تداخل با افزونه های دیگر نشود.

8: بررسی های نهایی را انجام دهید و منتشر کنید!

وب سایت خود را با جهان مجازی آشنا کنید، جهان مجازی را با وب سایت خود آشنا کنید! وقت آن است که از خلاقیت خود نهایت بهره را ببرید. یک بار به طور کامل کارهایی که برای شروع فعالیت سایت باید انجام دهید را بررسی کنید و سپس آن را در معرض دید عموم قرار بدید. به خاطر داشته باشید که هر زمان خواستید می توانید هر تغییری را انجام دهید.

بسیار خوب، ما تقریباً به پایان مرحله راه اندازی سایت رسیدیم. قبل از انتشار سایت وردپرس خود، بیایید مراحلی را که برای رسیدن به این نقطه طی می‌کردید، مرور کنیم.

  1. تصمیم بگیرید که آیا وردپرس برای شما مناسب است یا خیر.
  2. نوع و پلن مناسب هاست را بخرید (ما ایران سرور را توصیه می کنیم).
  3. نام دامنه را انتخاب و ثبت کنید.
  4. سایت وردپرس خود را با یک کلیک نصب کنید.
  5. یک قالب برای طراحی سایت خود انتخاب کنید.
  6. محتوا و صفحات خود را ایجاد و سفارشی کنید.
  7. افزونه های مفید را انتخاب و نصب کنید.

 

همه چیز تمام شد؟ شما آماده رونمایی از سایت خود هستید. با این حال فکر نکنید کار تمام شده است. یک وب سایت خوب همیشه در حال بروزرسانی هست. اینترنت به طور مداوم در حال پیشرفت است و سایت شما نیز تغییر خواهد کرد. زندگی یک سایت وردپرسی یک چرخه ثابت از مراحل ششم و هفتم است، با کمی سفارشی سازی قالب.

ساخت و نگهداری یک سایت وردپرس یک تجربه بسیار ارزشمند است. شما در مورد طراحی، محتوا، موتورهای جستجو، کدنویسی و موارد دیگر خواهید آموخت، و چارچوب ساختاری که وردپرس در اختیار شما قرار می دهد همیشه موارد گفته شده را قابل مدیریت نگه می دارد.

سوالات متداول در استفاده از وردپرس

بله، وردپرس رایگان است، اما همه چیز برای راه اندازی یک سایت با وردپرس رایگان نیست. باید برای هاست و دامنه هزینه کنید و ممکن است بخواهید قالب ها یا افزونه های پولی را نیز انتخاب کنید.

تعجب خواهید کرد پس از راه اندازی و اجرای وردپرس، مدیریت آن بسیار ساده است. نکته اصلی این است که به جای خود وردپرس، عناصر و داده هایی را که وارد یک سایت وردپرسی می کنید، درست نگهداری کنید.

اکثر ارائه دهندگان هاست راه اندازی با یک کلیک را ارائه می دهند، بنابراین می توانید وردپرس را در پنج دقیقه راه اندازی کنید. راه اندازی یک سایت وردپرس خوب و پر از محتوا می تواند در یک روز هم انجام شود، البته اگر در مورد آنچه می خواهید سایت راه اندازی کنید محتوای لازم را آماده کردید و مهارت های لازم برای نصب و استفاده از وردپرس را یاد گرفته باشید.

به زبان ساده، استفاده از سایت سازهای آنلاین بسیار ساده تر از وردپرس است، اما امکانات آن ها محدودتر است. راه اندازی سایت با وردپرس پیچیدگی بیشتری دارد اما امکانات بیشتری در اختیار شما وجود دارد و هر نوع سفارشی سازی را می توانید انجام دهید. بنابراین به سطح توقع و امکاناتی که شما نیاز دارید، بستگی دارد.

برای ایجاد سایت با وردپرس به هاست نیاز دارید، چون این یک پلت فرم منبع باز است. با این حال، اگر از سایت سازهای آنلاین استفاده می کنید، نیازی به تهیه هاست ندارید، همه چیزهایی که برای آنلاین شدن نیاز دارید در یک مکان وجود دارد.

باور عمومی بر این است که وردپرس بهترین CMS (سیستم مدیریت محتوا) است و مطمئناً جزو محبوب‌ترین هاست.

WordPress.org نسخه CMS است که در طول این آموزش به آن اشاره کردیم و WordPress.com نسخه وردپرس یک سایت ساز آنلاین است. WordPress.org برای راه اندازی پیچیده تر است، اما امکانات بیشتری را برای سفارشی سازی ارائه می دهد. WordPress.com (که با آی پی ایران امکان دسترسی به آن وجود ندارد) برای راه اندازی ساده است و در عین حال محدودتر است. ما آن را برای وبلاگ ها توصیه می کنیم، و نه خیلی فراتر از آن.

خدمات طراحی سایت
ترجیح می دهید یک طراح سایت پیدا کنید؟

تیم آل‌این‌وان وب با سال ها تجربه در زمینه طراحی سایت و مشاوره به کسب و کارهای آنلاین ، بهترین و باکیفیت ترین خدمات طراحی سایت را به شما ارائه می دهد. کافیست تا با ما تماس بگیرید تا 0 تا 100 راه اندازی یک سایت کامل در کنار شما باشیم.

بهتره از یک سایت ساز آنلاین استفاده کنم یا وردپرس؟

سایت سازهای آنلاین به هر کسی اجازه می دهند آنلاین شود. استفاده از آنها آسان است، نیازی به دانش کدنویسی ندارند، و دارای قالب های زیادی هستند تا وب سایت شما را متمایز کنند.

وردپرس پیچیده تر است. یک پلت فرم منبع باز است، بنابراین باید همه چیز را خودتان با استفاده از قالب ها و افزونه ها طراحی و پیاده سازی کنید و هاست را سازماندهی کنید. وردپرس از نظر خلاقیت به شما آزادی کامل می دهد، اما به مهارت فنی بیشتری نسبت به سایت سازهای آنلاین نیاز دارد.

مزایای سایت سازهای آنلاین

  • استفاده آسان
  • بدون نیاز به کدنویسی
  • پشتیبانی خوب از مشتری

معایب سایت سازهای آنلاین

  • محدودیت در تنوع قالب ها
  • بسته به نوع پلن می تواند از نظر هزینه گران باشد.
  • به اندازه پلتفرم هایی مثل وردپرس آزادی عمل و امکان سفارشی سازی ندارید.

مزایای وردپرس

  • سفارشی سازی نامحدود
  • بیش از 54000 افزونه برای انتخاب
  • نرم افزار محبوب و قابل اعتماد

معایب وردپرس

  • برای مبتدیان مناسب نیست.
  • محاسبه قیمت ها به دلیل خرید هاست، امنیت و افزونه ها سخت است.
  • پشتیبانی اختصاصی برای کاربران وجود ندارد.

در پایان، این سؤال که کدام گزینه را برای ساختن وب سایت خود انتخاب می کنید، به اولویت شخصی و سطح مهارت شما بستگی دارد. مانند بسیاری از چیزهای زندگی، مهم ترین بخش راه اندازی یک وب سایت جدید: راه اندازی آن است! بنابراین اگر هنوز در مورد هیچ یک از گزینه ها 100٪ مطمئن نیستید نگران نباشید، با استفاده از یکی از این دو گزینه چیزی را از دست نمی دهید.

آیا وب سایت خود را ساختید؟ آیا ترفند یا نکته ای برای به اشتراک گذاشتن دارید؟ در نظرات به ما اطلاع دهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *